Zwart-Wit laat kans op winst liggen

Hockey

BREDA – Na een aantal zware wedstrijden tegen de topdrie van de competitie, was het zondag voor de dames van Zwart-Wit zaak punten te pakken tegen het gelijkwaardige Tilburg. Beide clubs gingen voor de overwinning, maar het mocht niet baten:1-1.

Het lukte het team van coach Sander Loermans in de aantrekkelijke wedstrijd niet de volle winst te pakken. Volgens de trainer had zijn team wel de mogelijkheid Tilburg te verslaan.

“In de eerste helft vond ik ons beter. We kregen veel kansen. Toch weet Tilburg eerst te scoren.”

Zwart-Wit zette de thuisploeg daarna onder flinke druk, wat resulteerde in de gelijkmaker. Sophie Leyten maakte vier minuten voor rust het enige doelpunt voor de Bredase ploeg.

In de tweede helft kregen beide teams over en weer kansen. Waarbij de dames van Tilburg het geluk aan hun zijde hadden met het goede keeperswerk van hun goalie.

Loermans: “De ploegen speelde erg open en vol op de aanval. Zij schoten veel van hun kansen net naast de goal en wij hadden de pech een goede keepster tegenover ons te hebben.”

Goed nieuws was de terugkeer van Fay Smits die na een lang ziekbed haar rentree maakte in het team. Ze pakte in haar eerste wedstrijd wel direct een gele kaart.

“Ik denk dat ze iets te graag wilde, maar dat is begrijpelijk. Verder was het een goede partij en hebben we weer een punt te pakken.”