Heren Push verliezen in Alkmaar

Hockey

ALKMAAR/BREDA - De mannen van Push hebben de knappe winstpartij van vorige week tegen Klein-Zwitserland geen gevolg kunnen geven. Een zwakke eerste helft was de basis voor een 4-1-nederlaag in en tegen Alkmaar.

In het begin van de wedstrijd golfde het spel nog op een neer. De thuisploeg kreeg goede kansen, maar Push trof in de persoon van Jorgen Kwinkelenberg de paal. Na een klein kwartier wist Alkmaar de patstelling te doorbreken. Uit een strafcorner stond het plots 1-0 voor de thuisploeg.

Het was tevens de opmaat voor een helft waarin Push te zwak voor de dag kwam en waarin Alkmaar verder weg kon lopen in de score. Nog voor rust werd het 3-0.

"Na de rust spelen we wel met overtuiging en dan lopen de dingen wel", zag coach Van der Most. Push maakte nog wel de 3-1 en dwong meer af dan in het eerste bedrijf, maar kon de wedstrijd niet meer van de nodige spanning voorzien. Alkmaar scoorde met de 4-1 de beslissende treffer en leerde Push daarmee een harde les in effectiviteit.

"We krijgen drie keer een strafcorner om de oren dus geven we teveel weg. Maar dit is weer heel belangrijk in het proces naar de volgende stap; het spelen van belangrijke wedstrijden", evalueerde Van der Most. De coach zag ook een paar lichtpuntjes: "Een aantal jongens zijn tijdens deze wedstrijd wel weer opgestaan."