Breda in Tilburg snel op voorsprong, maar verliest toch

Hockey

TILBURG/BREDA - In slechts vier minuten tijd leken de dames van Breda zondag tegen Forward de zege te hebben binnengehaald. Binnen die tijd stond er 0-3 ten gunste van de Bredase bezoeksters op het bord. Het positieve saldo werd echter even snel weer gekeerd door de dames van Tilburg.

Uiteindelijk dropen de dames van Breda het veld af met een nederlaag, 4-3. In de eerste helft was Suzanne Schoeber verantwoordelijk voor alle drie veldgoals. In de 22ste, de 23 en 24ste minuut bracht zij het saldo van de Bredase dames naar 0-3. “We we deze week hebben getraind, hebben we aangehouden”, zegt een tevreden coach Erik Verzijden.

Vlak voor rust kwam Forward via een strafcorner op 1-3. “In de tweede helft leek het er op dat Forward toch heel onrustig werd door de achterstand”, zegt Verzijden. “Ze hebben het daarna heel knap voor elkaar gespeeld om in de tweede helft toch in de tweede minuut voor het einde op voorsprong te komen.”

“De score is absoluut geen schande”, stelt Verzijden. Immers, Forward staat als tweede in de competitie. Breda moet het doen met de elfde plek. “Wat ik vandaag en de afgelopen week in de training heb gezien, heb ik niet eerder gezien” besluit de coach.