Dames Zwart-Wit kijken naar boven

Hockey

BREDA – De dames van Zwart-Wit kijken weer naar boven na de gewonnen wedstrijd van zondag tegen DSHC uit Delft. De 3-1 overwinning moet de Bredase club voor de winterstop van de degradatiezone weghouden.

Aanvoerder Jacolijn van Rijsewijk is heel stellig over de situatie. Ze vindt dat het team zich volgende week na laatste wedstrijd in de middenmoot van de competitie moet nestelen.

“Volgende week spelen we thuis tegen Spirit. Dan moeten we de punten pakken en zorgen dat we niet onderaan komen te staan.”

Vandaag zette de thuisploeg al vroeg druk op het doel van de tegenstander. Dat uitte zich wederom in veel kansen voor de Bredase dames. Tegen de ploeg uit Delft werd wel gescoord en dat is iets waar Zwart-Wit dit seizoen wel vaker moeite mee heeft.

“We waren er op gebrand om vandaag drie punten te pakken. We zijn achterin een op een gestart. Zo wilde we meer druk op het middenveld zetten. Dat lukte goed”, aldus Van Rijsewijk.

Het resulteerde in de 25ste minuut in een kans voor spits Sophie van Olphen. Ze ging in een soloactie richting de keeper en wist fraai af te ronden. Tot rust bleef het bij het ene doelpunt.

Halverwege de tweede helft nam Zwart-Wit afstand door uit een strafbal de 2-0 te scoren. Florentine Vermeer maakte de goal. Toch kwam DSHC na een paar minuten weer in de wedstrijd door uit een strafcorner de 2-1 binnen te tikken.

Vermeer kreeg even later nog een kans op de 3-1, wederom uit een strafbal, maar dit maal redde de keeper van DSHC.

Deze keer gaven de dames uit Breda de overwinning niet meer uit handen en wisten net voor het laatste fluitsignaal toch nog de 3-1 te maken. Uit een strafcorner scoorde Van Olphen haar tweede doelpunt van de wedstrijd.

Van Rijsewijk: “Het probleem is dat we veel kansen creëren, maar lastig weten te scoren. We trainen daar veel op en als we die lijn voort zetten en volgende week winnen, dan gaan we goed de winterstop in.”