Breda doet zijn ‘plicht’

Hockey

BREDA – Het was vooraf eigenlijk niet eens de vraag óf Breda de ontmoeting met Geel Zwart zou gaan winnen, maar meer hoe groot het verschil in de score zou worden. De thuisploeg die nog geen wedstrijd won, kon het Breda thuis niet lastig maken: 0-5.

Coach Ton van Poppel zag zijn team goed starten en zodoende ook verdiend op een 0-1-voorsprong komen. Tjomme Gerbranda was het die voor de bezoekers scoorde. Het eenrichtingsverkeer vertaalde zich verder in treffers van Tommy Wösten (sc) en Bastiaan Steunenberg. Een afgekeurde treffer zorgde ervoor dat Breda niet met 0-4, maar met 0-3 de rust in ging.

De 0-4 kwam er na de pauze dan alsnog. Maarten Albers was het die de goal op zijn naam mocht schrijven. Daan Leijten bepaalde de eindstand op 0-5. Een score die volgens de coach ook hoger had kunnen uitvallen. “Met iets meer geluk en gogme win je hier met zeven of acht-nul.”

Van Poppel toonde zich ondanks de score toch erg tevreden: “Het siert de jongens ook wel dat ze ontevreden zijn. Maar de entourage nodigde ook niet echt uit tot grootse prestaties. Desondanks hebben we drie punten gehaald en het dus goed gedaan.”

Breda speelt voor de winterstop nog tegen IJsseloever en een inhaalwedstrijd tegen Asvion. Hierin moet het een 1-0-achterstand zien goed te maken.