De mannen van Push wonnen overtuigend met 4-1 van Studs. foto Hanneke Bantje
De mannen van Push wonnen overtuigend met 4-1 van Studs. foto Hanneke Bantje

Push heren winnen overtuigend

Hockey

BREDA – De herenelf van Push heeft op overtuigende wijze gewonnen van de Groninger Studs. Voor rust was het pleit al beslecht (3-0). Met de 4-1-overwinning behouden de mannen hun ongeslagen status sinds de winterstop en kunnen zij vol vertrouwen uitkijken naar de kraker van volgende week zondag tegen Klein Zwitserland.

Nog voor het eerste fluitsignaal geklonken had, sprak coach Sven van der Most lovende woorden over zijn nieuwe strafcornerspecialist. Het was tijdens de warming-up toen de coach zei dat zijn nieuwe ‘cornerman’ was opgestaan. “Natuurlijk doen we het als team, maar met Christiaan Teeuwen hebben we er een wapen bij.”

Het was alsof Van der Most wist wat er te wachten stond want Teeuwen beschaamde dit vertrouwen niet. Binnen tien minuten schoot de junior Push’ eerste corner raak. Hard, strak en laag in de hoek. En dodelijk efficiënt bovendien.

De Groninger Studs kregen in de fase daarna een paar mogelijkheden, waaronder twee corners. Beide keren wist keeper Tim Conrads redding te brengen, zijn defensie deed de rest. Afgezien van die fase was het met name Push dat de klok sloeg.

De derde strafcorner van de thuisclub was opnieuw raak. Met twee treffers uit drie strafcorners had Teeuwen zijn waarde voor de middag al bewezen. Sandor Pekaar scoorde met een tip-inn zowaar de derde Bredase treffer waardoor Push met een gerust hart kon gaan rusten.

Nadat Push in de tweede helft op 4-0 was gekomen via Milan van Baal, diende zich een mogelijkheid aan om de score nog verder op te voeren. De Studs kregen twee gele kaarten waardoor Push met een overtal op het veld stond. “Dat hebben we niet goed uitgenut”, sprak Van der Most kritisch.

Behalve dat Push zelf niet wist te scoren, deden de Groningers dat met twee man minder wel uit een strafcorner. Het was één van de zaken die ertoe leidden dat de coach zich niet helemaal tevreden toonde. Hij vond dat zijn team ‘meer door had moeten drukken’.

Met de overwinning behoudt Push uitzicht op een play-offs plek. Zeker in de wetenschap dat het volgende week op bezoek mag bij nummer twee Klein Zwitserland. Push, dat derde staat op twee punten achterstand, kan bij winst dus een plaatsje stijgen.

“Dat wordt een finale volgende week. We hebben er zin in”, besloot Van der Most.