Push heren 1 heeft met 4-1 gewonnen bij Gooische. foto Hanneke Bantje
Push heren 1 heeft met 4-1 gewonnen bij Gooische. foto Hanneke Bantje

Mannen Push en Breda blijven winnen

Hockey

BREDA – Ondanks het onstuimige weer van de afgelopen week, kwamen alle Bredase hockeyteams gewoon in actie. Enkel de dames van Zwart-Wit speelden in het natte en gure Breda. Ze wonnen hun thuisduel met 2-0 van HDS.

In de Heren Overgangsklasse A blijft Push goede zaken doen. Evenals vorige week werd er een ruime overwinning behaald op vreemde bodem. Dit keer moest het laaggeklasseerde Gooische er aan geloven. Het werd 1-4 voor de brigade van Sven van der Most.

Het dameselftal van Push liep voor de tweede opeenvolgende week schade op in de strijd om de play-offs. Werd er vorige week nog teleurstellend gelijkgespeeld tegen Aeolus. Zondag kwamen de vrouwen in en tegen Huizen niet verder dan 0-0.

Voor de dames van Breda, acterend in dezelfde klasse als Push, zal het gelijke spel van zondag waarschijnlijk als een winstpunt worden gezien. Uit bij Aeolus werd met 1-1 gelijkgespeeld. Een welkom punt in de strijd tegen degradatie.

Breda Heren 1 blijft onverminderd doordenderen in de Eersteklasse C. Door de 1-5-winst op Weert, staat de formatie van Remco van Wijk nog altijd ongeslagen aan kop. Na de komende weken weet Breda waar het daadwerkelijk staat. Het mag dan namelijk aantreden tegen lastige tegenstanders als HCAS en Berkel Enschot.

Het wil Zwart-Wit Heren 1 nog maar niet lukken om de aansluiting met de top te vinden in de Eersteklasse B. Bij het ongeslagen Leonidas werd er met 4-2 verloren. Zwart-Wit moet hierdoor vooralsnog genoegen nemen met een plek in de middenmoot.