Coach Erik Verzijden geeft Breda instructies voorafgaand aan de wedstrijd tegen Drunen. foto WIjnand Nijs
Coach Erik Verzijden geeft Breda instructies voorafgaand aan de wedstrijd tegen Drunen. foto WIjnand Nijs

Verzijden aan de kant gezet bij Breda

Hockey

MASTBOS - BH&BC Breda heeft besloten de samenwerking met Erik Verzijden per direct te beëindigen. Dat laat Robbie Pastoor, verantwoordelijk voor tophockey bij Breda, weten. Erik Verzijden was verantwoordelijk voor het eerste damesteam van Breda.

De tegenvallende resultaten na de winterstop zijn de aanleiding voor het ontslag. ”Het mag duidelijk zijn dat het gebrek aan resultaten niet alleen aan de coach te wijten is", stelt Pastoor. "In de sport werkt het echter zo. Wij hopen van harte dat deze keuze het gewenste effect heeft. Voor Breda telt maar één ding en dat is handhaving in de Overgangsklasse. Onze inschatting is dat deze beslissing de kans op handhaving vergroot.”

Breda haalde voor de winterstop genoeg punten om boven de streep te eindigen. Na de winterstop werd de club echter achterhaald door de concurrentie, waardoor het laatste staat in de Overgangsklasse.

Rutger Mensen, de huidige assistent van Erik Verzijden, en Tijn van der Reijt zijn aangesteld om de taken van Erik over te nemen. Verzijden stelt in het bericht van de club: “Ik accepteer de keuze van de club maar had dit heel erg graag zelf
afgemaakt. Erg jammer dat dit zo loopt.”