Feest voor Push. foto Hanneke Bantje
Feest voor Push. foto Hanneke Bantje

Eigen jeugd blijft basis voor hoofdklasser Push

Hockey

HEUSDENHOUT -Heren 1 van hockeyclub Push promoveert naar de hoofdklasse. Een jaar eerder dan waar de club op had ingezet, maar voorzitter Luc Augustijn heeft er vertrouwen in: “Wij willen nu een stabiele hoofdklasse speler worden.”

Om dat te bereiken heeft de club nog wel wat te doen. “We moeten als club verder professionaliseren,” zegt Augustijn. “Het zijn vooral verzorging, begeleiding en training van de spelers waarin we meer specialisme zullen moeten aanbrengen.”
De club is niet van plan het beleid van 75% spelers uit de eigen opleiding te wijzigen. “Een team in de hoofdklasse biedt juist perspectief voor onze jeugd. Daarmee zullen wij ook aantrekkelijker zijn voor jonge spelers. Talentvolle spelers die het nationaal team zouden kunnen bereiken, zullen makkelijker blijven omdat een eis voor Oranje is dat je in de hoofdklasse speelt.”

Wat de sportaccommodatie betreft, is de club er zo goed als klaar voor. “Alleen de verlichting moet worden vervangen voor het geval we een keer een avondwedstrijd spelen. Verder voldoet alles aan de eisen.” Augustijn vermoedt dat het bezoekersaantal wel eens zou kunnen verdubbelen. “Momenteel hebben we zo’n 500 bezoekers, maar ik kan me voorstellen dat het zeker in het begin wel eens het dubbele kan zijn. Met de hoofdklasse komen er ook internationals bij ons op het veld.” Problemen om deze bezoekers een plaats te bieden zijn er niet volgens Augustijn: “Andere tribunes zijn een wens, zeker geen noodzaak.”

De strategie van de club was om in drie jaar de hoofdklasse te bereiken. Dat dit nu een jaar eerder gebeurt, gooit volgens Augustijn financieel geen roet in het eten. “De professionalisering kost wel extra geld en als je langer in de hoofdklasse blijft spelen gaat dat ook wel zijn effect hebben. Maar dat is dan aan het bestuur om extra geld aan te trekken.”