'Meest teleurstellende duel dit seizoen'

NAC

TILBURG - NAC-trainer Robert Maaskant had zondagmiddag graag de drie punten gepakt tegen zijn voormalige werkgever. Het liep echter anders: twee rode kaarten en twee Tilburgse treffers zorgden ervoor dat NAC zijn tweede nederlaag van het seizoen leed tegen de oosterbuur.

Onterecht, in de ogen van Maaskant. “Dit is de meest teleurstellende wedstrijd van het seizoen. En misschien ook wel de meest onterechte gezien alle omstandigheden”, stelde hij na afloop. Daarmee doelde hij op de tweede gele kaart van Tim Gilissen, die op zijn minst merkwaardig te noemen was.

“Het was een fysiek kopduel, van beide kanten”, meent Maaskant. “De scheidsrechter beoordeelde de situatie en liet doorspelen. Toen de speler van Willem II bleef liggen, floot hij vervolgens af. Dat hebben we zo afgesproken wanneer er hoofdletsel in het spel is. Maar daarna ontstaat ineens de paniek.”

De vierde official meende dat Gilissen een elleboogstoot gaf in het kopduel, waardoor hij Luinge instrueerde de NAC-middenvelder alsnog geel te geven. Aangezien Luinge de situatie in eerste instantie onbestraft liet, valt iets te zeggen voor de ergernis van Maaskant. Dat Luinge abusievelijk eerst de gele kaart aan Kees Kwakman voorhield en die beslissing later veranderde naar Gilissen, is slechts een detail.

Ondanks de kanttekeningen die te maken zijn bij het wegsturen van Gilissen, zal de middenvelder automatisch geschorst worden voor de wedstrijd tegen AZ van aanstaande vrijdag. Ook Donny Gorter kan wellicht voor vrijdag een schorsing op de deurmat verwachten.