NAC Breda liet Willem II zondagmiddag weten niets te zoeken te hebben in het Rat Verleghstadion in Breda. foto Peter Visser
NAC Breda liet Willem II zondagmiddag weten niets te zoeken te hebben in het Rat Verleghstadion in Breda. foto Peter Visser

Scoort Amoah honderd procent in november?

NAC

BREDA – Amoah is een man van weinig woorden. Dus wanneer duidelijk wordt of de Ghanese topspits ook na dit seizoen in Breda te bewonderen blijft, is onzeker. Amoah spreekt meestal met zijn voeten. Ook deze maand weer.

In deze competitie heeft de man van de honderd eredivisiegoals er inmiddels vijf in liggen. De Ghanees international is echter deze maand aardig op schot. In elke wedstrijd waarin hij in deze herfstmaand aantrad, scoorde hij. Tegen Willem II, met Ghana tegen Mali en tegen NEC afgelopen weekend.

Als Amoah morgen in Utrecht kan toeslaan tegen de plaatselijke FC, kan de Ghanees honderd procent scoren. Als NAC dan ook wint, wat meestal het geval is als Amoah mag juichen, dan helpt ie daarmee zijn club aan een vastere plek in de subtop.

Het verschil met FC Utrecht is tot dit weekend slechts twee punten. Utrecht staat vijfde met 23 uit 14, NAC zevende met 21 uit 14. Utrecht is daarmee best of the rest. Daarmee ligt de druk volgens de Bredase trainer volledig bij de thuisclub. “Zij moeten, wij mogen. Zij spelen thuis en willen dus winnen. Voor ons zou een gelijkspel al een prima resultaat zijn, op voorhand”, stelt Maaskant op de clubsite. Hij weet echter ook dat een zege NAC in een zetel naar de winterstop kan leiden. “Ik heb tegen de spelers gezegd dat dit voor ons een topwedstrijd is. Kijk, je hebt Ajax, PSV, FC Twente, AZ en Feyenoord en daarachter heb je dan een heel grote groep, waarvan FC Utrecht nu de koploper is.”

NAC speelt zondag in elk geval zonder Van der Leegte, Loran en Gilissen. De Graaf is nog onzeker.