Een scala aan verschillende activiteiten tijdens de Open Dag van NAC zaterdag 10 oktober. foto Peter Visser
Een scala aan verschillende activiteiten tijdens de Open Dag van NAC zaterdag 10 oktober. foto Peter Visser

NAC wil tijdens winterstop alsnog open dag

NAC

STEENAKKER - NAC wil alsnog een open dag organiseren, het liefst tijdens de winterstop. Dat schrijft NAC op haar website. Dat heeft NAC laten weten aan de Clubraad in een reactie op de evaluatie die de Clubraad heeft opgesteld.

NAC betreurde het afgelasten van de open dag die op 19 september zou plaatsvinden. De club meldde dat de open dag was afgelast door een tekort aan politieagenten op 19 september. De open dag zou samen vallen met de wielerronde Breda Classic. Doordat NAC de open dag verplaatste van vier naar 19 september keurde de gemeente het niet goed.

Volgens de club kwam vier september niet uit omdat enige spelers dan nog afwezig zouden zijn. Door het verplaatsen naar 19 september ging het niet door. Eigen schuld, zo vond de gemeente. “Twee evenementen op één dag gaat sowieso niet door”, zo stelde een woordvoerder van de gemeente.

“Om het gemis enigszins te compenseren bekijken we nu welke mogelijkheden er tijdens de winterstop zijn”, zo meldt de club. NAC wil de open dag in dat geval combineren met een oefenwedstrijd. Zodra er meer duidelijkheid en zekerheid is over de open dag, zal NAC op dit onderwerp terugkomen.