NAC past spelersbudget naar beneden aan

NAC

BREDA – NAC heeft het spelersbudget voor het volgende seizoen vastgesteld. Dat is lager dan de afgelopen jaren, zo gaf Van Bavel aan in zijn nieuwjaarstoespraak. NAC gaat op de totale salarissen zo'n 9 ton bezuinigen.

Het grootste deel van dit bedrag moet komen uit de spelerssalarissen. "Daarmee voldoen we ook weer aan de eis van de KNVB, dat maximaal 60 procent van de begroting aan salarissen besteed mag worden", stelt Van Bavel. NAC geeft nu 67% van de begroting uit aan loonposten.

Volgens Van Bavel was het noodzakelijk dat het bestuur ingreep. “Dat is nodig in het proces van gezondmaking. Maar het budget is nog steeds voldoende, passend bij een club in de middenmoot van de eredivisie.”

Aan technisch-directeur ad interim de opdracht spelers te binden binnen de nieuwe financiële situatie. “Net als afgelopen seizoen”, aldus Van Bavel. Blijft dat NAC zoekt naar spelers die qua karakter passen bij NAC, stelde de afzwaaiende voorzitter. Daarmee verwees hij naar het opwaarderen van het contract van Neno Gudelj tot en met 2015. "En en komen meer jeugdspelers die hun kans kunnen grijpen."