Boussaboun geblesseerd bij oefenduel NAC

STEENAKKER – NAC heeft zaterdag met 1-0 de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Belgische STVV Sint Truiden (foto's) gewonnen. Grote tegenvaller van het duel was de blessure die Ali Boussaboun opliep.

De wedstrijd zaterdagmiddag was onderdeel van de Winter Open Dag van de Bredase voetbalclub. De helft van de tribunes werd gevuld door supporters. vrijdag stapten de spelers van NAC uit het vliegtuig na een trainingskamp in Turkije en zaterdag stonden ze alweer op het veld.

De Belgen waren duidelijk minder sterk. maar toch was de eerste goede kans na acht minuten voor de zuiderburen. Jelle ten Rouwelaar zag de bal langs de tweede paal naast het doel verdwijnen.

STVV was de eerste die tot scoren kwam, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De tweede grote kans was ook voor de uitspelende ploeg. Gregory Dufer kwam, na een strakke steekbal, vanaf het middenveld oog in oog te staan met keeper Ten Rouwelaar. Hij kwam niet tot scoren.

Na 22 minuten spelen werd Ali Boussaboun geraakt op zijn enkel. Na een korte behandeling kon Boussaboun verder, al was het strompelend. In de 40ste minuut ging Boussaboun op snelheid achter een uittrap van Ten Rouwelaar aan, en daarna naar de grond: strompelend en onder begeleiding verlaat hij het veld. Fouad Idabdelhay is zijn vervanger.

In de 76ste minuut maakt Donny Gorter het eerste en de laatste goal van de wedstrijd. Boussaboun blijkt een hamstringblessure te hebben opgelopen. Waarschijnlijk is hij vier tot zes weken uitgeschakeld.