Robert Maaskant. foto Peter Visser
Robert Maaskant. foto Peter Visser

Robert Maaskant nieuwe trainer van NAC Breda

NAC

BREDA - Robert Maaskant wordt de nieuwe coach van NAC Breda. De trainer tekent een contract tot aan het einde van het seizoen, zo laat NAC weten. Maaskant zal in zijn werk ondersteund worden door het huidige trainerstrio Eric Hellemons, Rob Penders en Albert van der Sleen.

Het is de tweede keer dat Maaskant de Bredase club gaat leiden. Eerder was de trainer in de seizoenen 2008-2010 actief bij NAC. In die periode begeleidde hij de Parel van het Zuiden naar Europees voetbal. Maaskant heeft hiernaast onder andere Wisla Krak√≥w, FC Groningen, Dynamo Minsk en het Amerikaanse Columbus Crew op zijn cv staan.

Technisch directeur Graeme Rutjes heeft met de toevoeging het volste vertrouwen in de tweede seizoenshelft. Tegen NAC.nl zegt hij hierover: "Wij zijn tevreden over de koers die Eric Hellemons met zijn staf heeft ingezet, maar we denken dat Maaskant met zijn ervaring een belangrijke bijdrage kan leveren aan het succes van NAC."

Naast de uitbreiding van de technische staf met Maaskant heeft NAC ook opnieuw het vertrouwen uitgesproken in het duo Hellemons en Penders. Het contract van Eric Hellemons werd in een eerder stadium al verlengd. De contractbesprekingen met Rob Penders voor een verlenging zitten in een afrondende fase. De trainers werkten in het verleden al eerder samen bij RBC Roosendaal.