NAC gaat strijdend ten onder tegen Feyenoord op 21 december 2014. Het werd 0-1.
NAC gaat strijdend ten onder tegen Feyenoord op 21 december 2014. Het werd 0-1. Peter Visser

Maaskant kiest voor veldspeler als aanvoerder

NAC

BREDA - NAC-trainer Robert Maaskant heeft besloten de aanvoerdersband over te dragen aan een veldspeler. De kersverse trainer deed dat na een gesprek met de huidige aanvoerder Jelle ten Rouwelaar. Maaskant neemt vrijdag een beslissing over wie de band van de keeper overneemt.

"Ik vind het belangrijk dat de aanvoerder een veldspeler is", stelt Maaskant tegenover NAC.nl. Dat hij kiest voor een veldspeler, doet volgens de trainer niets af aan de status van de keeper. "Jelle blijft het gezicht van NAC en de leider van dit team, een echte captain. Teamgenoten zullen niet minder naar hem luisteren, hij heeft dat door de jaren heen afgedwongen. Maar NAC heeft op dit moment behoefte aan leiderschap in het veld."

Ten Rouwelaar was sinds het begin van seizoen 2011-2012 aanvoerder als opvolger van de afzwaaiende Rob Penders, nu assistent-trainer.   "Ik heb hier uitgebreid met de trainer over gesproken en ik kan me vinden in zijn beweegredenen", laat Ten Rouwelaar weten tegen NAC. "Als dit NAC verder helpt, dan ben ik helemaal voor."