NAC verliest met 2-5 van Ajax. Perica scoort beide Bredase doelpunten.
NAC verliest met 2-5 van Ajax. Perica scoort beide Bredase doelpunten. Peter Visser

Perica op weg naar Italië

NAC

BREDA - Het lijkt wel Vlieg er eens uit bij NAC dezer dagen. Isak Ssewankambo, Boateng en nu lijkt ook Stipe Perica in de winterstop het geelzwarte nest te verlaten. “Er zou interesse zijn vanuit Italië”, aldus technisch directeur Graeme Rutjes.

Zou zijn. Want de directeur heeft nog geen contact gehad met Chelsea, feitelijk de werkgever van Perica, daar zijn salaris uit Londen komt. De Londenaren zouden NAC op de hoogte houden als er belangstelling was, maar deden dat nog niet. “Ik heb maar eens een mail gestuurd”, aldus Rutjes.

De speler zelf was donderdagmorgen uitgesproken duidelijk over zijn vertrek. Hij maakte in de kleedkamer een afscheidsrondje met de mededeling dat hij naar Italië vertrekt.

Een aanstaand vertrek van Perica betekent dat NAC geld overhoudt voor een nieuwe speler. “Al is dat een klein bedrag”, stelt Rutjes. Chelsea betaalde weliswaar zijn salaris, maar NAC zou wel moeten betalen als hij niet voldoende in de basis zou starten. “Daar stond een bedrag voor begroot, dat moet van de KNVB. Daarmee kunnen we wel iets doen richting een andere speler.”

Rutjes verwacht de komende week nog wel enige verschuivingen op de spelersmarkt en wellicht ook richting NAC. “In de laatste week gebeurt meestal van alles.” Clubs kunnen nog tot 31 januari 23.59 uur spelers overschrijven.