foto Peter Visser

NAC komt aanvallend te kort en speelt gelijk

ROTTERDAM/BREDA - NAC heeft zaterdagavond voor de tweede week op rij met 0-0 gelijkgespeeld. In Rotterdam nam de club het op tegen Excelsior, maar beide ploegen wisten niet te scoren. Verdedigend was het in orde bij de Bredanaars, maar het probleem lijkt voorin te liggen.

Weinig actie
De 0-0 bleef op het scorebord staan na een bloedeloze eerste helft op Woudenstein. NAC, dat begon met nieuwkomer Ruben Ligeon op de rechtsbackpositie, creƫerde zelfs geen een doelpoging. Het meest opwindende aan NAC-zijde waren de aanwijzingen die Robert Maaskant luid over het veld schreeuwde en het gezang van de meegereisde fans.

De Bredanaars  waren verder vooral bezig met verdedigen tegen de kersverse halve finalist in het bekertoernooi, Excelsior. Via Tom van Weert werden de Rotterdammers nog gevaarlijk, maar ze braken niet door de geel-zwarte muur.

Betere tweede helft
NAC kwam scherper uit de kleedkamer, dan dat het in de eerste helft oogde. Het team van Maaskant was wat aan meer de bal en kreeg na tien minuten in de tweede helft een goede kans op de 0-1. Menno Koch kon na een vrije trap van Jeffrey Sarpong vrij inkoppen, maar mikte de bal naast de paal.

Aan de andere kant leek Jelle ten Rouwelaar zijn oude vorm een beetje teruggevonden te hebben. Op schoten van Excelsior zat de NAC-doelman er een paar keer goed bij.  Verdedigend was er op sowieso weinig aan te merken op het spel van NAC. De communicatie en rust lijkt langzamerhand terug te keren en voor de tweede week op rij werd de nul gehouden achterin. Excelsior werd een paar keer gevaarlijk, maar de thuisploeg wist niet te scoren. NAC kreeg de bal ook niet in het net. Eindstand 0-0.

Problemen met scoren
Waar vooral het probleem lijkt te liggen bij de club uit Breda is in de voorhoede. Er wordt weinig gecreĆ«erd en de spaarzame kansen die ze krijgen worden niet benut. Een goed voorbeeld van de slechte vorm van de aanvallers is Adnane Tighadouini. De vleugelaanvaller was in het begin van het seizoen de smaakmaker van het elftal, maar komt de laatste weken nauwlijks zijn tegenstander voorbij.

Dinsdag krijgt NAC weer een nieuwe kans om te scoren. Koploper PSV komt dan op bezoek in Breda. De wedstrijd begint om 20:45 uur.