NAC wint met 3-0 van AZ. foto Peter Visser
NAC wint met 3-0 van AZ. foto Peter Visser

NAC-icoon Hein van Poppel overleden

NAC

BREDA - Zaterdagmorgen is NAC-clubicoon Hein van Poppel overleden. Dat heeft de club op zijn website bekend gemaakt. Van Poppel was een fenomeen voor iedereen die NAC een warm hart toedraagt. Hij overleed vredig in een verzorgingstehuis in bijzijn van familie. 

'Heintje' was al geruime tijd ziek. Bijna twee seizoenen geleden nam hij daarom officieel afscheid bij NAC. Tijdens NAC-AZ wapperde hij voor de laatste keer met zijn hoekvlaggen. De Breda Loco’s eerde de clubman destijds op gepaste wijze met een imposant spandoek

Waar Hein eerst begon met kroketten bakken aan de Beatrixstraat, stond hij in het Rat Verlegh Stadion vooral bekend om het ritueel met de hoekvlaggen. Na iedere thuiswedstrijd zwaaide hij met de cornervlaggen. Winst of verlies, veel supporters bleven na iedere wedstrijd achter op de tribune om zijn ererondje te zien. 

In 2013 speelden op het trapveldje van Westeinde oude en nieuwe NAC-spelers vriendschappelijke potjes voetbal ter ere van Hein. Het veldje was net daarvoor omgedoopt tot Heintje van Poppel veldje. Symbolisch, omdat dit veld door Hein dertig jaar geleden werd veranderd van stortplaats tot trapveldje.

Een van de laatste publieke optredens van Van Poppel was bij de heropening van het NAC-museum. Daar zat hij op een stoel stilletjes te genieten van zijn club.