NAC won zaterdag de oefenwedstrijd tegen Alliance met 0-16 foto Peter Visser
NAC won zaterdag de oefenwedstrijd tegen Alliance met 0-16 foto Peter Visser

Beek Vooruit schenkt deel kaartopbrengst aan NAC

NAC

BREDA - De voetbalvereniging Beek Vooruit gaat NAC helpen tijdens de aankomende oefenpot op 2 juli in Prinsenbeek. De club heeft beloofd een gedeelte van inkomsten van de kaartverkoop te doneren aan de Bredase profclub.

De Beekse club gaat 2 euro voor een volwassen kaartje en 1 euro voor een kinderkaartje schenken aan de actie 'Samen voor NAC' wanneer er meer dan 1500 bezoekers komen kijken. De actie is bedacht door de commissie van Beek Vooruit die de oefenwedstrijd tegen NAC organiseert. Naast de schenking krijgt NAC ook de gebruikelijke onkostenvergoeding van de amateurclub uit Prinsenbeek.

Voorzitter Jan Hoppen van Beek Vooruit hoopt dat door de actie extra veel mensen naar de wedstrijd komen kijken. “De wedstrijd is in eerste instantie een cadeau aan onze sponsors en supporters, maar als we NAC hiermee een steuntje in de rug kunnen geven is dat mooi meegenomen.”

Volgens Hoppen is het voor de amateurclubs van Breda belangrijk dat NAC zo snel mogelijk weer op het hoogste voetbalniveau meedoet. “Amateursclubs leveren spelers aan NAC en andersom. Voetbal leeft in Breda, we hebben met Baronie een team dat speelt in de hoofdklasse en NAC is het vlaggenschip van het Bredase voetbal.”

Ook UVV heeft inmiddels laten weten op dezelfde manier een bijdrage te willen leveren aan Samen voor NAC.