Ruud van Nistelrooij verzorgde maandagmiddag een training bij de NAC-jeugd op het terrein van WDS'19. Recht Geert Brusselers
Ruud van Nistelrooij verzorgde maandagmiddag een training bij de NAC-jeugd op het terrein van WDS'19. Recht Geert Brusselers Vinnie de Laat

Brusselers verlaat NAC en wordt trainer PSV onder 19

NAC

BREDA - Hoofd Jeugdopleidingen Geert Brusselers verlaat NAC. De oud-speler wordt per direct hoofdtrainer van PSV Onder 19. Brusselers tekent een contract voor twee seizoenen. NAC beraadt zich intern over zijn opvolging.

NAC verlengde begin dit jaar nog het contract met Brusselers voor onbepaalde tijd,  Brusselers werd drie seizoenen hoofd jeugdopleiding, nadat hij enkele seizoenen als trainer van de Beloften, assistent-trainer en jeugdtrainer werkzaam was. Onder zijn bewindkreeg de NAC Jeugdopleiding onlangs de status van Nationale Voetbalacademie.

Onder Brusselers werden er belangrijke randzaken toegevoegd aan de opleiding om zijn visie omtrent studie en maatschappelijke ontwikkeling te bekrachtigen, stelt de club. Krachttrainingsprogramma in het nieuwe krachthonk, videoanalyse, een digitaal spelervolgsysteem, een nieuw scoutingsteam, een samenwerkingsverband met partnerschool Graaf Engelbrecht en mental coaching.

Algemeen directeur Justin Goetzee zegt op de site van NAC het vertrek van Brusselers met lede ogen aan te zien, maar begrip te hebben voor zijn beslissing. “Wij troosten ons met de gedachten dat hij de jeugdopleiding goed achterlaat voor zijn opvolger. Geert heeft ontzettend veel bereikt de afgelopen seizoenen."