NAC nam zaterdagmiddag afscheid van Hein van Poppel.
NAC nam zaterdagmiddag afscheid van Hein van Poppel. Perry Roovers/SQ Vision

‘Hein will keep the Yellow Flag flying high’ (foto's)

NAC

BREDA - Ronkende motoren voorop, daarachter de zwarte auto met daarin de kist, en daarna een stoet met voornamelijk geelzwart geklede vrienden, bekenden en familie van Hein van Poppel.

Het was zaterdagmiddag een indrukwekkende stoet. Aan het begin van de middag nam de NAC-familie afscheid van Heintje van Poppel, de man die zich jarenlang inzette voor NAC. Bij het grote publiek was hij bekend als de man die na elke wedstrijd de cornervlaggen van het veld haalde en er daarna even mee zwaaide, als afscheidsgroet van de wedstrijd.

Die groet kreeg hij deze zaterdag zelf. Met de motoren, de geelzwarte familie en een reuzenvlag op de tribune met de tekst ‘Hein will keep the yellow flag flying high’. Na aankomst bij het stadion werd de kist het veld opgedragen en namen de belangstellenden plaats op de hoofdtribune. Na de toespraken ging Heintje op weg naar zijn laatste bestemming, begeleid door vuurwerk als laatste saluut.

Zaterdagmiddag volgde nog een extra eerbetoon. Tijdens de oefenwedstrijd Hoeven-NAC gingen de cornervlaggen halfstok, ter nagedachtenis aan Hein.