NAC oefende 30 juni tegen UVV. In Ulvenhout werd het 0-16.
NAC oefende 30 juni tegen UVV. In Ulvenhout werd het 0-16. Peter Visser

Het verhaal achter de nieuwe Jelle ten Rouwelaar

NAC

BREDA - Jelle ten Rouwelaar verbaasde woensdagmiddag vriend en vijand met een nieuwe coupe. Zijn rode bos bleek fel geel. Of ie mee had gedaan aan de colourrun in Leeuwarden, vroeg een enkele NAC-supporter zich af.

Niet dus. Ten Rouwelaar blijkt met zijn coupe aandacht te vragen voor een nieuwe actie van het Jeugdsportfonds, waarvan hij in Breda ambassadeur is. “We hebben een filmpje gemaakt over op welke manier je zelf acties kunt verzinnen om geld in te zamelen voor het Jeugdsportfonds”, vertelt de keeper na afloop van zijn donderdagse trainingssessie.

De gele kleur sluit aan bij de actie, die precies loopt tijdens de Tourstart in Nederland. ‘Heel Nederland kleurt geel’ is de titel van de landelijke campagne. “En van rood naar geel is nogal een contrast, vandaar.”

Het Jeugdsportfonds Breda, dat ook op het shirt van NAC terug te zien is, krijgt Ten Rouwelaars volledige steun. “Ik vind het bovendien als vader ook gewoon heel erg leuk om te doen en ik ben ook blij dat NAC dit ondersteunt. Mijn ouders hadden het vroeger ook niet breed, maar ik heb vroeger wel altijd kunnen sporten. Op die manier kun je vriendjes maken en ben je in beweging. Beide is belangrijk.”

- Over beweging gesproken, je zou er zelf nogal tegenaan gaan op de training?
“Ik heb natuurlijk een slecht seizoen gehad. Dat was pijnlijk voor mij en de club. Ik heb de handschoen opgepakt. Eerst heb ik twee weken vakantie gehouden, daarna ben ik negen dagen het bos in gegaan om voor mezelf te trainen. Ik heb besloten om keihard te gaan trainen om terug te komen.”

- Er was afgelopen seizoen commentaar op je prestaties en je fitheid. Wat doet dat je?
“Natuurlijk heb ik die geluiden ook gehoord. Ik heb voor mezelf gezegd, tot hier en niet verder. De afgelopen twee seizoenen ben ik met een blessure de zomer ingegaan. Het ene jaar met een enkelblessure, het andere met een scheurtje in mijn dijbeen. Dan kun je ook niets doen in je vakantie en begin je met een achterstand. Daar hik je het hele jaar tegenaan.”

- En nu?
“Nu ben ik helemaal fit. Ik wil een signaal afgeven, vooral aan mezelf. Ik ben nu 34 en ik voel dat ik nog een paar jaar mee kan. Dat wil ik zeker ook. Ik ben tot op het bot gemotiveerd om goed te keepen.”

- Bij NAC?
“Ik heb met Justin (Goetzee, algemeen directeur) een goed gesprek gehad waarin ik heb aangegeven te willen blijven. Dat heb ik meteen gezegd. Ik wil met NAC promoveren. Als kampioen? Het maakt me niet uit hoe. De club moet terug de eredivisie in.”

- Dinsdag heb je niet gespeeld, donderdagavond tegen Beek Vooruit speel je ook niet. Hoe zit dat?
“Daar zit een gedachte achter. Ik heb dinsdag en ook vandaag getraind. Dat is een bewuste keuze. Op die manier pak ik mijn arbeid. Als speler kom je tijdens oefenwedstrijden als deze veel aan de bal, als keeper heb je weinig te doen. Dan kun je ervoor kiezen om te spelen, of om een trainingsdag af te werken. Ik kies voor het laatste. Bovendien hebben we drie keepers.”
“Zaterdag train ik eerst en keep daarna een helftje, zondag precies zo. Op die manier kan ik mijn arbeid pakken.”

- En je haar?
“Dat is weer rood. Ik kan niet zonder mijn rode haar, ha ha ha.”

NAC oefent donderdagavond tegen Beek Vooruit. De wedstrijd begint om 19.30 uur op sportpark De Heikant.