NAC verliest van Ajax. Het wordt 2-5, Perica scoort twee keer.
NAC verliest van Ajax. Het wordt 2-5, Perica scoort twee keer. Peter Visser

Geen Toekomst voor NAC

NAC

BREDA - NAC speelt zijn uitwedstrijd tegen Jong Ajax komend seizoen niet op het sportpark De Toekomst, maar in de 50.000 stoelen tellende Amsterdam Arena. Het duel in de Jupiler League staat gepland voor 25 januari om 20.00 uur.

De kans is groot dat in het uitvak die avond meer toeschouwers zullen zitten dan in de rest van de Arena. Jong Ajax trok bij zijn 19 thuiswedstrijden vorig seizoen gemiddeld slechts 614 (!) toeschouwers, ofwel 11.659 in totaal. Dat aantal heeft NAC vermoedelijk na zijn eerste duel alweer ruimschoots binnen. 

Ook het treffen met de beloften van PSV vindt in een ander stadion plaats. NAC zou Jong PSV op maandag 7 december (20.00 uur) bezoeken op trainingscomplex De Herdgang, maar deze wedstrijd wordt nu afgewerkt in het Jan Louwers Stadion, normaliter de thuisbasis van FC Eindhoven.  De beloften van PSV trokken vorig jaar gemiddeld 524 toeschouwers, ofwel 9962 in 19 thuisduels...

Vanwege midweekse bekerwedstrijden (NAC treft in de eerste ronde sc Heerenveen op 22 september) is ook een competitieduel verplaatst. De geelzwarten gaan nu op zondag 27 september op bezoek bij Fortuna Sittard. Aanvang: 14.30 uur. Deze wedstrijd zou aanvankelijk op vrijdagavond 25 september worden afgewerkt.

NAC begint het seizoen op vrijdag 7 augustus met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam, aftrap 20.00 uur. Het wordt het eerste duel van NAC op het tweede niveau sinds 13 mei 2000. NAC won op die dag met 2-4 bij FC Eindhoven. Als glansrijk kampioen van de eerste divisie promoveerden de Bredanaars toen naar de eredivisie. NAC hield daarin vijftien jaar stand, tot aan de dramatische degradatie in mei van dit jaar.