Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

NAC versterkt zich met doelpuntenmaker Kevin Brands

NAC

BREDA - NAC heeft zich versterkt met Kevin Brands. De middenvelder, zoon van oud-voetballer Marcel Brands, komt transfervrij over van Willem II. Brands tekent een contract dat hem voor twee seizoenen, en een optie voor een derde seizoen, aan NAC verbindt.

Er is een clausule in het contract opgenomen dat Brands transfervrij mag vertrekken als NAC komend seizoen niet promoveert. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis bij FC Volendam, waar hij als spits 22 doelpunten maakte in 31 wedstrijden. Bovendien werd Brands verkozen tot ‘speler van het jaar’ bij de Volendammers.

De 27-jarige Brabander doorliep in het verleden de jeugdopleiding van RKC Waalwijk, waarna hij in 2008 de overstap maakte naar AZ. Daarna contracteerde Willem II hem. De Tilburgers verhuurden hem in het seizoen 2013/2014 vervolgens aan SC Cambuur, Telstar en dus Volendam.

“Met Kevin halen we een jongen in huis die heeft bewezen beslissend te kunnen zijn voor een elftal", aldus Robert Maaskant op de site van NAC. "Er zijn maar weinig middenvelders die veel doelpunten kunnen maken, maar hij Kevin beschikt over dié kwaliteiten. Daarnaast kan hij met zijn ervaring en persoonlijkheid een belangrijke rol spelen in de groep.”