Goetzee, Gooijers en Van Glabbeek
Goetzee, Gooijers en Van Glabbeek Wijnand Nijs

NAC met nieuwe hoofdsponsor CM al op bordes Stadhuis

NAC

BREDA - NAC staat op de Grote Markt. Voorafgaand aan het seizoen waarin de club het kampioenschap wil behalen, presenteert NAC zijn nieuwe hoofdsponsor CM op het bordes van het Stadhuis op de Grote Markt.  Wat al een paar uur zinderde, werd om 23.30 uur officieel: het oer-Bredase bedrijf CM staat komend seizoen op het shirt van NAC.

"Een perfectie match", aldus CM-eigenaren Gilbert Gooijers en Jeroen van Glabbeek. "De doelstelling van NAC past helemaal bij onze ambitie." Beide dertigers staan - geheel volgens NAC-gebruik - met een biertje in de hand op de Grote Markt. Genietend van de buzz en pratend met collega's en NAC'ers. Trainer Robert Maaskant bekijkt het schouwspel, directeur Justin Goetzee straalt. "Hoe belangrijk dit is voor NAC? heel belangrijk. Een groot deel van je inkomstenstroom komt uit sponsoring, en met name uit het hoofdsponsorschap. Dus dit is een belangrijke stap."

"We zijn al acht maanden in gesprek met CM. Dit is mooi, maar het is wel het gevolg van een langer traject", aldus Goetzee. "Mooi om te zien dat je NAC een grote aantrekkingskracht heeft, ook op eerste divisieniveau."

CM en NAC tekenden een contract voor een jaar met een optie voor nog eens een jaar. CM, gespecialiseerd in betaalsystemen en communicatie via SMS, ziet ook kansen om dit toe te passen bij de Parel van het Zuiden. Vandaar ook dat dochter CM Payments op het shirt komt te staan. "We hadden graag alle NAC-fans uitgenodigd voor vanavond op de Grote Markt, maar dat vonden de politie en de burgemeester niet zo'n goed idee", aldus Van Glabbeek.

In de tussentijd werd nog gepoogd het een beetje spannend te houden. "We staan hier om warm te draaien", grapte Van Glabbeek."Dat we hier over een jaar weer staan." Gelijktijdig filosofeerde de ondernemer over de technische mogelijkheden voor sponsoring. "Een sms die op je shirt te zien is." Maaskant, die het aanhoort: "Maar dat mag nog niet, je moet allemaal dezelfde sponsor op het shirt." 

Op de Grote Markt verzamelden zich een man of honderd om te kijken wat er zou gebeuren. In de loop van de avond kwam ook burgemeester Paul Depla kijken.  Op het Stadhuis was de gehele avond een projectie van NAC-beelden te zien.  Naast prikkelende teksten verschenen ook de shirts van NAC achter de ramen van het stadhuis. Om half twaalf was het zover, na een korte aftelroutine verscheen het nieuwe shirt met daarop CM op het Stadhuis en klonken Jeroen van Glabbeek, Gilbert Gooijers en Justin Goetzee met champagne, hopende dat over minder dan een jaar weer te doen.

In BredaVandaag Weekend van zaterdag een uitgebreid interview met de oprichters van CM. Daarin vertellen ze over hun eigenzinnige filosofie. "Mijn belangrijkste doel? Dat alle collega’s een leuke dag hebben gehad, dat ze lekker in hun vel zitten", geeft Gooijers aan. "Wij hebben laatst een jongen aangenomen in België. Hij bruiste van de ideeën, die hij bij zijn vorige baas niet mocht uitvoeren. Bij ons mag hij zijn gang gaan. "

Bekijk via Periscope een interview met onder meer Justin Goetzee (geheimzinnig gedoe NAC Grote Markt deel 2)..

Heb je je nog niet aangemeld als abonnee voor BredaVandaag Weekend?
Haal de krant dan zaterdag nog eenmalig gratis bij een van onderstaande adressen:

De Vrije Boekhandel
Boekhandel Buitelaar
Van Kemenade en Hollaers Ginneken
Van Kemenade en Hollaers Heksenwiel
Cigo (Hoge Vucht),
Boekhandel Bronkhorst (Prinsenbeek),
Primera Prinsenbeek
Jumbo Foodmarkt
Wout Groeten en Fruit
Café de Bommel
Primera De Struyckenplein