120 minuten streed NAC om lijfsbehoud, maar het gewenste resultaat bleef uit. NAC verloor 31 mei 2015 met 1-2 van Roda JC en degradeert naar de eerste divisie.
120 minuten streed NAC om lijfsbehoud, maar het gewenste resultaat bleef uit. NAC verloor 31 mei 2015 met 1-2 van Roda JC en degradeert naar de eerste divisie. Peter Visser

NAC is Willem II voorbij in seizoenskaarten

NAC

BREDA/TILBURG - De derby der derby’s mag dan dit seizoen even niet op het programma staan, voor NAC is de eerste winst binnen. De geelzwarten zijn buurman en aartsrivaal Willem II sinds dit weekend gepasseerd als het gaat om aantal verkochte seizoenkaarten.

De Tilburgers meldden vrijdag al 6912 trouwe fans hebben weten te binden, bij NAC staat de teller sinds maandagmorgen op 7700. “En dat terwijl we een maand later begonnen zijn met de verkoop van seizoenskaarten”, aldus de woordvoerder van NAC. “En Willem II speelt eredivisie en wij eerste divisie.”

NAC gaat met het inmiddels behaalde aantal ook voorlopen op de begroting. Bij het opstellen van een Jupiler-begroting hield de Bredase club rekening met 7000 seizoenkaarten. “Alles daarboven is dus een plus.”

De volgende kaap voor NAC is het absolute record in de eerste divisie. Dat staat sinds 2010 op naam van De Graafschap met 8125 seizoenskaarten. Dat lijkt haalbaar. Afgelopen weekend gingen er in twee dagen tijd nog eens 300 kaarten over de digitale toonbank aan de Stadionstraat.

NAC heeft komend seizoen sowieso het best gevulde stadion in de eerste divisie. Het eveneens gedegradeerde Go Ahead Eagles heeft inmiddels iets meer dan 5100 seizoenskaarten verkocht. Van de blijvers in de eerste divisie had Sparta de meeste bezoekers, inclusief losse kaarten, bezochten zo’n 5700 fans tweewekelijks het Kasteel.