Het NAC-stadion wordt onder grote belangstelling aan een stresstest onderworpen.
Het NAC-stadion wordt onder grote belangstelling aan een stresstest onderworpen. Wijnand Nijs

Herstelplan NAC-stadion nog niet voltooid

NAC

BREDA - Het herstelplan voor het NAC-stadion is niet tijdig gereed. Dat meldt wethouder Bernie van den Berg in een brief aan de Bredase gemeenteraad. De gemeente vraagt daarom uitstel aan voor het indienen van het plan.

Kort voor het eind van het reguliere seizoen bleken de scheuren in het stadion toch riskanter dan in eerste instantie werd aangenomen. Daarop werd besloten om de overhangende delen van de hoofdtribune te stutten met bouwstempels. Voorwaarde was dat binnen een periode van 12 weken een herstelplan zou komen. Voor die periode kreeg de gemeente Breda toestemming om NAC het stadion te laten gebruiken.

“Dit herstelplan moest deze week aan ons worden opgeleverd. Adviesbureau den Boer heeft in onze richting aangegeven dat het opleveren van dit plan een vertraging heeft opgelopen van twee weken”, schrijft Van den Berg aan de raad. Het plan is nu in week 30 gereed. “Dan is ook duidelijk welke maatregelen moeten worden genomen om het gebruik van de hoofdtribune op langere termijn zeker te stellen.”

Breda had vanwege het bouw besluit binnen twaalf weken met een plan van aanpak moeten komen. Van den Berg stelt te verwachten dat het gevraagde uitstel er komt. NAC speelt op 7 augustus zijn eerste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Volendam.