Een belavondje NAC om fans te bewegen toch hun seizoenskaart te verlengen.
Een belavondje NAC om fans te bewegen toch hun seizoenskaart te verlengen. Wijnand Nijs

Tijdens belavondje NAC naar recordaantal seizoenskaarten eerste divisie

NAC

BREDA - NAC gaat in elk geval de eerste divisie in met de meeste seizoenskaarthouders ooit voor die divisie. De Bredanaars braken tijdens het Belavondje NAC maandagavond het record dat met 8136 in handen was van De Graafschap.

Spelers als Jelle ten Rouwelaar, Mats Seuntjens, Joeri de Kamps zaten maandagavond bij klantcontactspecialist Pieterman aan het Minervum in Breda klaar met hun telefoon in de hand. Ze zaten samen met onder meer directeur Justin Goetzee, financieel manager Eric Matijsen, commerciële mannen Hans van der Ende, Hans van den Dungen, Marco van Dijnsen en nog zeker twintig andere NAC’ers te bellen.

Hans Poppelaars, marketing manager bij NAC, staat te glunderen. Hij geeft advies waar nodig. Vorig jaar werd er ook al gebeld. “Toen belden de spelers alleen de mensen die al verlengd hadden, maar omdat we nu dat record in zich hadden belt iedereen de mensen die nog niet verlengd hadden. De eerste vijfhonderd verlengers kregen al een telefoontje van de spelers.”

Trainer Robert Maaskant schuift aan waar nodig. Zelf heeft hij ook al wat fans aan de lijn gehad. “Ook de mensen die niet verlengen vinden het wel geslaagd dat we bellen.” Sommige mensen hikken aan tegen de vrijdagavond. “Een man die in ‘55 geboren is en in Vught woont. Die ging altijd met zijn zonen. Hij ging nu toch weer twijfelen.”

Goetzee zit afzijdig te bellen, niet in het lawaai. Hij heeft er de vaart in. Wat hem betreft is het een succes. “Ik hoor een hoop plezier en geknal achter me, dat betekent dat het goed gaat. Het gaat om het plezier, dat mensen het leuk vinden. Niet omdat het moet van de baas.”

Seuntjes zit goed in de wedstrijd. “Ik heb leuke gesprekken, je hoort ook wat terug van de mensen. Het spreekt aan dat wij bellen.”

Intussen klinkt de bel weer. Twee keer. Weer twee verlengingen. De medewerkers, verdeeld in twee teams, gaan gelijk op. Op naar het volgende doel. “Tienduizend, dat zou mooi zijn”, zegt communicatiemedewerker Matthias van Wettum. “Dat zou echt heel mooi zijn”, weet voorzitten Joost Gielen. Aan het eind van de belavond stond de teller op 300 verlengingen en bijna 8400 seizoenskaarten.

Bekijk de foto's van het Belavondje NAC.