NAC Breda open dag 2015
NAC Breda open dag 2015 Peter Visser

Stam als verrassing tijdens NAC-RKC (foto's)

NAC

BREDA - NAC heeft de oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk verloren. Het team speelde tijdens de open dag een oefenduel met als eindstand 0-1.  Belangrijkste nieuws van de dag was natuurlijk de terugkeer van Ronnie Stam, die tijdens de Open Dag als verrassing gepresenteerd werd.

Hij gaat een langdurige overeenkomst aan met de club. Stam trainde al even mee. De als verdediger en middenvelder inzetbare speler wilde in eerste instantie zijn conditie op peil houden bij zijn jeugdliefde. Vervolgens gingen de twee partijen met elkaar in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zouden zijn. Daar rolde uiteindelijk deze verbintenis uit.

De 31-jarige Stam begon op achtjarige leeftijd bij NAC en maakte er uiteindelijk ook zijn debuut in het betaalde voetbal: in 2003 tegen AZ. In totaal speelde hij 122 competitieduels voor NAC, voordat hij werd overgenomen door FC Twente, de club waarmee hij in 2010 kampioen werd. Na avonturen bij Wigan Athletic en Standard Luik keert Stam nu dus weer terug op het oude nest in Breda. 

Op vrijdag 7 augustus begint het seizoen voor NAC Breda met een wedstrijd tegen FC Volendam.