Afbeelding

Spits Lucas komt naar NAC, voor een jaar op huurbasis

NAC

BREDA - Naar zijn komst kijken NAC en zijn ruim 10.000 fans al weken reikhalzend uit: de Spaanse spits Daniel Lucas Segovia. De kogel lijkt nu door de kerk. Vandaag bereikten NAC en het Oostenrijkse Sankt Pölten een akkoord over de transfer.

Lucas, zoals zijn voetbalnaam luidt, zal voor één seizoen worden gehuurd, met een optie voor nog een seizoen. Dat melden vandaag reeds diverse media. NAC-woordvoerder Perry Hendriks kan het bericht niet officieel bevestigen. “Maar ik heb er goede hoop op dat wij voor maandagochtend iemand kunnen presenteren aan het publiek.”

Lucas, zoals zijn voetbalnaam kortweg luidt, staat nog tot medio 2017 onder contract bij SKN St. Pölten, dat uitkomt in de Oostenrijkse Erste Liga. Vorig jaar maakte hij in 38 duels voor die club 16 doelpunten. De Spanjaard scoorde onder meer in het (met 2-3 verloren) duel met PSV, in de voorronde van de Europa League.

Dit seizoen heeft hij in zes duels (waarvan één bekerwedstrijd) alweer drie doelpunten achter zijn naam staan. En een spits die scoort, wordt door NAC node gemist. Dat bleek eens te meer in de twee verloren wedstrijden tegen FC Volendam en FC Eindhoven.

De linksbenige Daniel Lucas Segovia is 1,89 meter lang, 30 jaar oud en heeft al een hele reeks clubs achter zijn naam staan. In zijn moederland Spanje speelde hij voor de B-teams van Rayo Vallecano en Real Zaragoza. Verder kwam Lucas uit voor onder meer Club Atlético de Pinto, Atlético Baleares en Admira Wacker, voordat hij vorige zomer in dienst kwam bij St. Pölten. De Oostenrijkse Erste Liga is vergelijkbaar met onze Jupiler League.