NAC heeft vrijdagavond met 3-0 gewonnen van FC Den Bosch.
NAC heeft vrijdagavond met 3-0 gewonnen van FC Den Bosch. Peter Visser

Dijkhuizen: ‘Niet in paniek raken door nederlaag’

NAC

BREDA - NAC hoopt vrijdagavond revanche te kunnen nemen op de nederlaag van afgelopen maandag tegen Jong Ajax. Dat moet de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen gaan doen tegen Helmond Sport, dat met 150 supporters naar Breda afreist.

Dijkhuizen gaat zijn ploeg ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong Ajax op drie plekken wijzigen. Sjoerd Ars is weer helemaal fit en vervangt daarom Kevin Brands in de punt van de aanval. Verdediger Jesse van Bezooijen (achillespees) en middenvelder Ronnie Stam (enkelblessure) kunnen niet spelen. Luis Pedro, terugkerend van een schorsing, vervangt in het centrum van de defensie Van Bezooijen en op het middenveld krijgt Divine Naah een basisplaats in plaats van Stam.

“Divine heeft zich eindelijk aan het front gemeld”, vertelt Marinus Dijkhuizen op de officiële website van de club. “Er is duidelijk een last van zijn schouders gevallen. Ik zie eindelijk met eigen ogen waar iedereen het altijd over heeft. Hij is zeer sterk aan de bal en had afgelopen maandag impact.”

NAC startte goed aan de tweede seizoenshelft. Afgelopen maandag werd echter een onverwachte nederlaag geleden. Dijkhuizen beschouwt de nederlaag als een incident: “We zijn maandag met de neus op de feiten gedrukt, maar we moeten daardoor niet in paniek raken. Wij moeten zorgen dat we ons blijven ontwikkelen, zodat er een ploeg staat die straks promoveert. Die missie is ongewijzigd”, aldus Dijkhuizen.

NAC ontvangt de supporters van Helmond Sport vrijdagavond weer uitermate vriendelijk. Bij aankomst kunnen de Helmonders rekenen op een gratis broodje worst. Eerder kregen supporters van FC Eindhoven al een gratis biertje aangeboden. Dit allemaal omdat de Bredase supporters zich niet gastvrij ontvangen voelen tijdens het bezoek van uitwedstrijden en hiermee het goede voorbeeld willen geven.