Mitchell te Vrede scoorde in en tegen Gent.
Mitchell te Vrede scoorde in en tegen Gent. Archieffoto: Peter Visser

NAC gelijk tegen Gent in besloten oefenduel

Door: Peter Houtepen NAC

BREDA - NAC heeft dinsdagmiddag een in een besloten oefenduel met 2-2 gelijk gespeeld tegen KAA Gent. De ploeg van Mitchell van der Gaag kwam in Gent op een 0-2 voorsprong dankzij treffers van Robert Mühren en Mitchell te Vrede, maar zag in de slotfase de thuisploeg langszij komen.

Hoewel de Belgische topclub in de beginfase de overhand had, was het NAC dat de voorsprong pakte. Een goede aanval over de rechterflank kwam via Giovanni Korte terecht bij Robert Mühren, die de bal snoeihard tegen de touwen schoot: 0-1. Mühren was de vervanger van Mikhail Rosheuvel, die uit voorzorg niet aan de aftrap verscheen. Na rust verdubbelde Mitchell te Vrede de Bredase voorsprong.

NAC bleef goed in de wedstrijd en wist lange tijd de opponent van grote kansen af te houden. Het kreeg zelfs nog een uitgelezen kans op 0-3. Vlak voor tijd zette Gent aan voor een slotoffensief en dat had effect. Vijf minuten voor hert einde scoorde de ploeg de aansluitingstreffer en in de laatste minuut viel ook nog de gelijkmaker. Daardoor eindigde het oefenduel in 2-2.

Opstelling NAC: Van Leer, Karami, Klomp (46' Kali), Koch, Mets, Van Anholt (62' Leigh); Verschueren, El Allouchi; Korte (62' Kastaneer), Te Vrede, Mühren.