<p>Foto ter illustratie.&nbsp;</p>

Foto ter illustratie. 

(Foto: Peter Visser)

NAC Breda vindt nieuwe eigenaar in bouwondernemer Karel Vrolijk

  NAC

BREDA - NAC Breda heeft in bouwondernemer Karel Vrolijk een nieuwe eigenaar gevonden. Dat schrijft Omroep Brabant aan het begin van de middag. De NAC-fan uit Fijnaart zou vandaag het koopcontract hebben getekend. 


De drie grote aandeelhouders van NAC Breda boden afgelopen zomer na onenigheid met de supportersverenigingen. Volgens de Grote Drie werden er normen en waarden overschreden nadat bekend werd dat Ton Lokhoff de club zou verlaten. Kort daarna werd de zoektocht naar een nieuwe eigenaar van de voetbalclub ingezet. Volgens Omroep Brabant deed Vrolijk toen samen met supporterscollectief Ons NAC een bod, maar dit werd in eerste instantie afgewezen. Echter kwamen de Grote Drie na een paar maanden zoeken er niet aan uit, waardoor zij terugkwamen bij Vrolijk. Beide partijen kwamen er, deze keer zonder Ons NAC, aan uit. 

De bouwondernemer zou vandaag het koopcontract hebben getekend, waarbij hij de aanddelen van de huidige eigenaren overneemt. Het is niet duidelijk voor welk bedrag hij NAC koopt. Wel zou de fervent NAC-fan de voetbalclub binnen twee jaar terug willen brengen naar de eredivisie. Dat zou moeten gebeuren via een vijfjarenplan waarin de begroting structureel wordt opgeschroefd naar 18 tot 20 miljoen euro. Ook vindt hij het aantrekken en ontwikkelen van jonge spelers en samenwerken met de supporters erg belangrijk. 

De KNVB, de Raad van Commissarissen en de Stichting NOAD moeten de overname nog wel goedkeuren.