Afbeelding
Foto: Peter Visser

Overnameplan NAC goedgekeurd, Mattijs Manders stopt met leiden dagelijkse organisatie

Door: Hanneke Marcelis NAC

BREDA - De Raad van Commissarissen van NAC keurt het overnameplan van NAC=BREDA BV goed. Daarmee komt er eindelijk een einde aan de roerige periode rondom de aandelen van NAC. Ook maakt NAC bekend dat de dagelijkse operatie van NAC voortaan geleid zal worden door het MT bestaande uit Edgar Mol, Eric Hellemons, Eric Matijsen en Leon Aerssens.

De huidige eigenaren van Houdstermaatschappij NAC Breda BV hebben te kennen gegeven zowel de aandelen van NAC Breda BV als ook de aandelen van NAC Breda Teamwear & Merchandise BV te willen verkopen. Nadat Stichting NOAD de overname van de aandelen door CFG heeft afgekeurd, is NAC=BREDA BV als alternatieve koper van de aandelen voorgedragen. “Als Raad van Commissarissen willen wij graag een einde maken aan de huidige onzekere tijden voor personeel, sponsoren en onze trouwe supporters. Gezien bovenstaande geven wij goedkeuring aan de voornoemde koper en diens plannen”, laat Edwin van Baal namens de Raad van Commissarissen weten.

Het goedkeuringsproces bij de KNVB zal op verzoek van de huidige aandeelhouders begeleid worden door Mattijs Manders. De dagelijkse operatie zal vanaf heden geleid worden door het huidige MT, bestaande uit de heren Edgar Mol, Eric Hellemons, Eric Matijsen en Leon Aerssens. “Bovenstaande is afgestemd met de beoogde nieuwe aandeelhouder NAC=Breda BV”, aldus Van Baal.

“Wij wensen NAC=Breda BV alsmede ons MT uiteraard veel succes. Daarnaast spreken wij ook een woord van dank uit aan de huidige aandeelhouders die zich de afgelopen jaren hebben ingezet om de club weer financieel gezond te maken.”