Afbeelding
Foto: NAC Media

NAC huurt middenvelder Matthew Garbett van Torino FC

Door: Hanneke Marcelis NAC

BREDA - De 20-jarige middenvelder Matthew Garbett komt naar NAC. Hij komt tot het einde van het seizoen op huurbasis over van Torino FC. Matthew sluit direct aan bij de groepstraining. NAC heeft een optie tot koop bedongen.

Garbett speelde in Nieuw-Zeeland in zijn jonge jaren onder andere in Wellington. In 2020 werd hij getransfereerd naar het Zweedse Falkenbergs FF. Na anderhalf jaar in Zweden verkaste hij naar Torino, waar hij onderdeel uitmaakte van het Onder 19-elftal. Afgelopen oktober maakte hij zijn officiële debuut in het eerste elftal van Torino FC. Negen minuten voor tijd viel hij in de Coppa Italia-wedstrijd tegen Cittadella in.

NAC heeft met Matthew Garbett een jonge middenvelder die comfortabel is aan de bal. “Matthew zoekt graag de aanval, maar schuwt ook het verdedigende werk niet; een zogeheten box-to-box speler”, aldus NAC.

Op 19-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut bij het nationale elftal van Nieuw-Zeeland. In de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Curaçao startte hij in de basis. Tot op heden speelde hij al twaalf interlands voor Nieuw-Zeeland. Doordat Matthew ook over een Frans paspoort beschikt, valt hij buiten de non-EU regeling.