Afbeelding
Foto: Humberto op Zondag

Ralf Seuntjens droomt van minuten maken in Japan: ‘De deur staat op een kier’

Door: Redactie NAC

BREDA - Voetballer en Bredanaar Ralf Seuntjens bracht twee weken geleden het goede nieuws naar buiten dat hij kankervrij is verklaard. Zondag zat hij in de talkshow van Humberto Tan om te praten over alles wat hij afgelopen periode heeft meegemaakt, en om vooruit te blikken. Zijn droom: Toch nog minuten maken in Japan. “Ik ben weer gestart met trainen. We gaan zien of het haalbaar is.”

Ralf Seuntjens maakte in 2022 zijn droomtransfer. Nadat hij zijn langgekoesterde wens om voor NAC te spelen al werkelijkheid had zien worden, kreeg hij de kans om een buitenlands avontuur aan te gaan in Japan. Maar twee weken nadat hij daar zijn eerste goal maakte, krijg hij plots de diagnose lymfeklierkanker.

Een lang traject van behandelingen volgde. Maar twee weken geleden maakte Seuntjens het goede nieuws bekend dat hij kankervrij is. “We moesten twee dagen wachten op de uitslag van die scan. Dan zit je echt in spanning. Wanneer je dan hoort dat de scan goed is, valt er een last van je schouders. Dan kun je weer aan mooie dingen gaan denken. Zoals minuten maken in Japan.”

Want Seuntjens is zeker nog niet klaar met zijn avontuur in Japan. Aan Humberto vertelt hij dat hij inmiddels weer 2 weken aan het trainen is. “De deur staat op een kier. Of het mogelijk en haalbaar is, gaan we komende maanden zien. Ik ben nu pas twee weken aan het trainen, en hoop zo snel mogelijk fit te worden.” Seuntjens weet dat er een mogelijkheid is dat het niet meer gaat lukken. “Maar als ik weet dat ik er alles aan heb gedaan, dan is ook dat een bevredigend gevoel.”