Afbeelding
Foto: Peter Visser

Met Van Hooijdonk en Haye wordt bekerwedstrijd bijzonder weerzien

Door: Hanneke Marcelis NAC

BREDA - In de achtste finale van het TOTO KNVB bekertoernooi neemt NAC het vanavond in eigen huis op tegen SC Heerenveen. Dinsdagavond 7 februari 21:00 uur zal worden afgetrapt in het Rat Verlegh Stadion. Het zal een bijzonder weerzien worden met spelers als Sydney van Hooijdonk, Thom Haye en Andries Noppert.

Een wedstrijd tegen SC Heerenveen is niet alleen een wedstrijd tegen de huidig nummer acht van de Eredivisie, maar ook een weerzien met een aantal oude bekenden. Hoofdtrainer Kees van Wonderen en spelers Sydney van Hooijdonk, Thom Haye en Andries Noppert verdedigden ooit de kleuren van NAC. Laatstgenoemde zal vanwege een blessure waarschijnlijk niet spelen.

De Superfriezen zagen afgelopen transferwindow Amin Sarr vertrekken naar Olympique Lyon. Met de komst van spits Daniel Karlsbakk plus buitenspelers Osame Sahraoui en Ché Nunnely is er flink aan scorend vermogen ingekocht. Ter vervanging van de geblesseerde Sven van Beek wisten zij tevens op het laatste moment Jeffrey Bruma te contracteren.

SC Heerenveen is een ploeg die weinig weggeeft. Tot op heden incasseerden zij slechts 22 tegengoals; gemiddeld 1,1 tegendoelpunt per wedstrijd. In het TOTO KNVB bekertoernooi rekende SC Heerenveen in eerdere rondes af met Hoek en FC Volendam. De Friezen nemen een vol uitvak mee naar Breda.

NAC
NAC moet het nog altijd stellen zonder de geblesseerde Danny Bakker, Welat Cagro, Fabio Di Michele Sanchez, Kaj de Rooij, Jort van der Sande, Thomas Marijnissen en Matthew Garbett. Laatstgenoemde heeft een lichte blessure en zal op korte termijn aansluiten bij de groepstraining.