IJslander Omarsson op dreef in winterse omstandigheden

Door: Charlotte Sijbers NAC

BREDA - Op een koude vrijdagavond, waarop sommige wedstrijden werden afgelast vanwege sneeuwval, was het IJslander Omarsson die zich prima op zijn gemak bleek te voelen in de winterse omstandigheden. Met drie goals hielp hij NAC aan een ruime overwinning op MVV.

Bij NAC keerden Antonia en Hermann terug in de selectie voor de wedstrijd tegen MVV, zij begonnen op de bank. Ook Velanas zit weer op de bank. MVV, dat vooral in de eerste seizoenshelft goed presteerde, kwam al snel onder druk te staan. Na een aantal kansen was het na 20 minuten Omarsson die zijn eerste treffer voor NAC maakte.

Bij de eerste echte kans voor MVV was het meteen raak voor de bezoekers uit Maastricht. Ruben van Bommel, de zoon van, scoorde de gelijkmaker. NAC kwam nog voor rust weer op voorsprong door een goal van Jort van der Sande. En ook Omarsson wist voor de theepauze het net nogmaals te vinden waardoor de ploeg van trainer Hyballa met een 3-1 voorsprong de kleedkamer indook.

Ook na rust was NAC de betere ploeg, door het hoog druk zetten kwam MVV nauwelijks aan voetballen toe. In de 78e minuut wordt Van der Sande naar de kant gehaald en komt Velanas binnen de lijnen. De voormalig aanvoerder gaat direct achter de bal staan bij een vrije trap op een meter of 25 van de goal, zijn schot gaat maar net over het doel van Matthys. In de 87e minuut was het weer Omarsson die raak wist te schieten, het was zijn derde van de avond. In de allerlaatste minuut weet ook Agougil de bal achter keeper Matthys te krijgen, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.

NAC beleefde een relatief makkelijke avond en wint ruim van MVV, 4-1. De volgende wedstrijd volgt snel, maandagavond treden de mannen van Hyballa thuis aan tegen Jong Ajax.