Afbeelding
Foto: NAC Media

Jean-Paul van Gastel is de nieuwe hoofdtrainer van NAC

Door: Hanneke Marcelis NAC Uitgelicht

BREDA - NAC heeft Jean-Paul van Gastel aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer. Van Gastel tekent een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor nog twee seizoenen. De beslissing om de in Breda geboren oefenmeester te contracteren was zondagochtend het gevolg van een unaniem besluit van de directie. Ook de toezichthouders (RvC) gaven hun fiat aan de beslissing.

Van Gastel was eerder acht jaar lang assistent-trainer bij Feyenoord, de club waar hij als speler een belangrijk deel van zijn loopbaan doorbracht. Ook speelde hij voor Willem II, Ternana Calcio, Como en De Graafschap. Daarnaast speelde hij vijf interlands voor het Nederlands elftal. In 2020 vertrok Van Gastel als assistent-trainer naar het Chinese Guangzhou R&F. In 2021 werd hij hoofdtrainer bij de club uit China. 

“We zijn blij met de komst van Jean-Paul, omdat in de gesprekken met hem is komen vast te staan, dat hij voor ons de juiste man op de juiste plaats is’’, aldus technisch directeur Peter Maas. “We zijn hiermee niet over één nacht ijs gegaan. Er is door beide partijen goed nagedacht over deze beslissing. En die beslissing voelt goed. Jean-Paul heeft bewezen zijn vak uitstekend te beheersen en is een man van de streek, van de stad zelfs. Het deed ons overigens goed te merken, hoe veel geschikte oefenmeesters interesse hadden in de vacature bij NAC. Wij hebben de overtuiging dat we de beste er uitgepikt hebben.”

De nieuwe hoofdtrainer is eveneens ingenomen met zijn benoeming. “Ik voel me zeer vereerd met de aanstelling als hoofdtrainer bij NAC. Trainer/coach van NAC is een uitdagende en aantrekkelijke positie. Deze club in mijn stad heeft een kloppend voetbalhart. Er zullen veel uitdagingen op ons pad komen maar met elkaar zullen we de strijd aangaan.”