Afbeelding
Foto: Marcel van Dorst

NAC verslaat FC Den Bosch na moeizame wedstrijd met 1-0

Door: Redactie NAC

BREDA - NAC heeft FC Den Bosch vrijdagavond met 1-0 verslagen. Deze koude wedstrijd verliep over het algemeen rustig, en beide ploegen slaagden er maar zelden in om het doel van de tegenstander te bereiken. Toch slaagde spits Sigurd Haugen erin NAC op voorsprong te brengen met zijn eerste doelpunt in drie maanden. Een poging van FC Den Bosch om de gelijkmaker binnen te halen eindigde slechts in een rode kaart voor Luke Mbete-Tabu.

In het begin van de wedstrijd kwamen beide ploegen maar langzaam op gang. Misschien kwam dit door de kou, maar beide teams vonden het moeilijk om het spel naar voren te brengen. Uiteindelijk was het FC Den Bosch dat in de 8e minuut als eerste een schot op doel waagde. Dit schot ging echter ruim over het doel van NAC, en ook een tweede poging van FC Den Bosch, een paar minuten later, miste doel.

Daarna was het de beurt aan NAC om een poging te wagen. Een voorzet van Roy Kuijpers bood in de 21e minuut een goede kans voor Aimé Omgba, maar hij slaagde er niet in de bal in het doel van FC Den Bosch te krijgen. Vervolgens probeerde Tom Boere met een hakje de kans niet verloren te laten gaan, maar zijn inzet miste de juiste richting. In de 25e minuut was het opnieuw Kuijpers die met een voorzet een kans creëerde, deze keer voor Dominik Janošek. Het schot van Janošek werd echter gestopt door de Bossche doelman. Clint Leemans probeerde op de rebound een tweede schot op doel, maar deze ging ruim over het doel. Een tegenvaller in de eerste helft was het uitvallen van Leemans, die werd vervangen door Casper Staring. NAC ging uiteindelijk met 0-0 de rust in.

In de tweede helft lag het tempo een stuk hoger. NAC ging al snel op jacht naar de voorsprong, maar ook FC Den Bosch voerde de druk op. Dit resulteerde echter alleen in twee gele kaarten voor FC Den Bosch. De gouden wissel van de avond vond plaats in de 62e minuut toen Sigurd Haugen het veld betrad als vervanger van Matthew Garbett. Nog geen minuut later slaagde de spits erin de bal van dichtbij langs de doelman te schieten en NAC op voorsprong te zetten. 

FC Den Bosch verhoogde de druk in de jacht naar de gelijkmaker, terwijl NAC juist op zoek ging naar een kans om de voorsprong uit te breiden. Bijna lukte dit NAC toen Jan van den Berg een scherp aangesneden vrije trap net miste. Een grote kans voor FC Den Bosch bleef uit, maar er volgde wel een tweede gele kaart voor de verdediger van Den Bosch, Mbete. Met een man minder was de wedstrijd aardig voorbij voor FC Den Bosch. NAC waagde nog een paar pogingen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 1-0 overwinning op FC Den Bosch.