Afbeelding
Foto: Marcel van Dorst

Lukt het NAC vanavond tegen Jong AZ eindelijk weer om te winnen?

Door: Hanneke Marcelis NAC

BREDA - NAC bevindt zich in een lastige fase. Dit jaar werd er alleen nog maar gewonnen van Emmen. Vanavond staat de uitwedstrijd tegen Jong AZ op het programma.

Vandaag reist NAC af naar Wijdewormer voor het treffen met Jong AZ. Op het AFAS Trainingscomplex wordt om 20:00 uur afgetrapt. Beide ploegen staan voor de tiende keer tegenover elkaar. Opvallende statistiek is dat het nog nooit eindigde in een gelijkspel. Vorig seizoen wist Jong AZ met ruime cijfers te winnen (4-0).

Voor NAC is het te hopen dat er vanavond gewonnen wordt. Dat kan de club goed gebruiken, want NAC begeeft zich momenteel in een lastige fase. De overwinning in Emmen werd opgevolgd door door gelijke spelen en verliespartijen. Voor NAC zaak om deze negatieve reeks te buigen. Dat zal het moeten doen zonder de steun van Vet, Kemper, Leemans, Garbett, Kuijpers en Wernersson.  

Jong AZ is dit seizoen in goede doen. De ploeg is met de zevende plaats de hoogst genoteerde Jong-ploeg in het klassement. Onlangs wist het op eigen veld met 5-1 te winnen van FC Dordrecht en ook Roda JC werd verslagen (1-0). NAC staat op de tiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.