Afbeelding
Foto: NAC media

NAC legt talentvolle Cherrion Valerius langdurig vast

Door: Hanneke Marcelis NAC

NAC heeft Cherrion Valerius vastgelegd. De club en Valerius zijn tot overeenstemming gekomen over het eerste profcontract van de speler. De 18-jarige verdediger tekent voor drie en een half jaar, waarbij de club nog een optie heeft dit te verlengen met een jaar.

“Cherrion is een multifunctionele speler”, vertelt technisch directeur Peter Maas. “Zo kan hij niet alleen als centrale verdediger, maar ook als rechtsback en verdedigende middenvelder uit de voeten. Hij is zowel fysiek sterk als rustig aan de bal. Cherrion is daarnaast zeer leergierig en gedreven. Wij zijn dan ook blij dat we hem voor lange tijd hebben kunnen vastleggen, zodat hij zich bij NAC verder kan ontwikkelen tot eerste elftal speler.”

Cherrion Valerius begon met voetballen bij Spartaan ’20. Op dertienjarige leeftijd maakte de geboren Rotterdammer de overstap naar Breda om voor de NAC Jeugdopleiding te gaan spelen. Na het doorlopen van de elftallen mocht hij op 16 februari 2023 voor het eerst zijn opwachting maken bij het eerste elftal tijdens een oefenwedstrijd tegen Lommel SK. Tijdens de voorbereiding maakte Valerius tegen Beek Vooruit zijn officieuze debuut voor NAC.