Afbeelding
Foto: Archief

Richard Mank wordt de eerste hoofdtrainer van NAC Vrouwen

Door: Hanneke Marcelis NAC

BREDA - NAC heeft in Richard Mank de eerste hoofdtrainer voor NAC Vrouwen gevonden. De 44-jarige oefenmeester start vanaf 1 juli en tekent een contract voor twee jaar.

“Ik ben zeer blij met de aanstelling van Richard Mank als de (eerste) hoofdtrainer van NAC Vrouwen”, aldus Pia Rijsdijk, Manager Vrouwenvoetbal NAC. “Richard heeft aanzienlijke ervaring in het vrouwenvoetbal en beschikt over de nodige kwaliteiten. Het is voor ons een mooie stap om een trainer van eredivisieniveau binnen te halen en met hem het vrouwenvoetbal in Breda te lanceren.”

Mank is op dit moment voor het zesde seizoen hoofdtrainer van Excelsior vrouwen, uitkomend in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Mank kon zich al vroeg trainer noemen. Gedurende zijn studie aan het CIOS werd hij op 15-jarige leeftijd voor het eerst trainer. Naast trainerschappen bij diverse amateurclubs, van de derde tot de eerste klasse, werkte hij ook bij diverse betaald voetbalclubs zoals Ajax, AZ en Almere City.  

“Het is een eer om deze mooie uitdaging te starten”, vertelt Mank. Zeker ook omdat ik de eerste hoofdtrainer van de NAC Vrouwen zal worden in de geschiedenis van de club. Voor mij is het ook erg fijn om samen te werken met Pia om bij NAC Breda iets moois op te bouwen. Ik kijk er dan ook erg naar uit om deze uitdaging aan te gaan.”