Kimmer Coppejans op Breda Future in actie tegen Matwé Middelkoop. foto Peter Schoonen
Kimmer Coppejans op Breda Future in actie tegen Matwé Middelkoop. foto Peter Schoonen

Belgen stomen door op Breda Future: voorbode WK?

Tennis

RUITERSBOS - Het was de dag van de Belgen op Breda Future+. De als eerste geplaatste Kimmer Coppejans mocht het opnemen tegen Matwé Middelkoop. Die laatste speelde een thuiswedstrijd en had dus het publiek mee: dat was te merken.

Middelkoop begon zijn partij sterk, zeker als je nagaat dat hij net terugkomt van een blessure. “Ik ben al lang blij dat ik kan spelen en daarbij dit niveau haal”, vertelde de Bredanaar. “Maar het gaat verbazend goed.” Coppejans was ook verbaasd over de fysieke gesteldheid van de local hero. “Het is knap dat hij zo snel hersteld is.”

In de wedstrijd was goed te zien dat Middelkoop in zijn element was. Hij stond binnen no-time voor met 5-2. Maar Coppejans kwam sterk terug en wist de eerste set te winnen met 5-7. De tweede set gaf hetzelfde beeld: Middelkoop ging voortvarend van start en kwam 4-2 voor. De Belg kwam wederom sterk terug en won de volgende vier games achter elkaar: 4-6.

Coppejans trainingsmaatje en goede vriend Joris de Loore stond de zware taak het Zweedse talent Elias Ymer te verslaan. Die laatste had alleen niets in te brengen tegen het servicegeweld van de Belg. Eindstand: 6-4, 5-7, 6-0.

In het vrouwentoernooi zijn alle favorieten er al uit. Alle, behalve eentje. Bernarda Pera, winnares van vorig jaar, zet stug door, alhoewel ze gisteren een nog stuggere opponente had. De Georgische Margalita Chakhnashvili-Ranzinger gaf zich niet zomaar gewonnen. De eerste set was een eitje voor Pera (6-1), de tweede liet ze het echter los: slordige fouten, een bijna lakse houding. Ze verloor die dan ook met 2-6. De laatste set herpakte ze zich met moeite, maar won de wedstrijd met 6-4.

Vrijdag staat een aantal krakers op het menu: Pera speelt tegen de Nederlandse Quirine Lemoine, Coppejans staat tegen de als zevende geplaatste Braziliaan Thiago Monteiro. Ook de Nederlandse Boy Westerhof (derde geplaatst) speelt zijn partij op het Center Court.