Belangrijke punten voor Baronie

Voetbal

BREDA – Winst was belangrijk voor de Bredase ploeg vandaag. Om te promoveren naar de nieuwe topklasse volgend seizoen, moet Baronie serieus meedoen met de top vier en dus punten pakken. En dat deed de Bredase club vandaag. Zondagmiddag won Baronie in eigen huis met 1-0 van UDI’19.

>> Foto's Baronie - UDI'19

Vanaf de eerste minuut begonnen de Baronnen met goed combinatiespel. Toch ging de Bredase ploeg weer slordig met de kansen om. Maar liefst vijf bleven er onbenut. Onder andere Guillermo Zschüsschen en Casper van Elsäcker verzaakten te scoren.

In de 33e minuut kwam Baronie er doorheen. Het was Matthijs Hage met de assist op Vincent Vervoort. Die laatste zorgde voor de 1-0 op het scorebord. “Matthijs Hage speelde vandaag een erg sterke wedstrijd”, voegde trainer Peter Maas er aan toe.

Er volgden veel afstandschoten van een wat driftig spelend UDI’ 19, zo typeerde trainer Maas. Maar dit bracht de Bredase ploeg nauwelijks in de problemen. In de fase daarna waren er twee gele kaarten, die volgens de trainer volledig onterecht waren. Eerst Guillermo Zschüsschen en daarna Guido van Sant omdat hij de bal goed wilde leggen.

Baronie begon sterk aan de tweede helft. Maar toch had het team moeite de bal voorin goed vast te houden. “Er kwamen wat gaten op het middenveld waardoor we langzaam naar achter werden gedreven”, legt Maas uit. Baronie kwam nog bijna in de problemen. “Ik weet niet of het onze keeper was of het slecht afmaken van UDI’19, maar ze kregen echt een paar hele goede kansen”, aldus de trainer.

Toch gaat Baronie met drie punten naar huis. “UDI’ 19 is wel een goede ploeg hoor. Voetballend zijn ze veel sterker dan wij. Veel van die jongens hebben ook een PSV opleiding”, legt Maas uit met respect voor de tegenstander.

De ploeg van Maas krijgt eerst een rustdag maar woensdag wacht alweer de topper tegen Barendrecht in het Rat Verlegh stadion. Inzet is de tweede ronde van de KNVB beker. “En ook zondag 27 september zijn de messen geslepen voor het uitduel tegen Oss”, sluit Peter Maas af.

Baronie – UDI’19 1-0
1-0 Vincent Vervoort (33e min.)