Baronie verruilt Blauwe Kei voor Rat Verleghstadion

Voetbal

BREDA - Baronie neemt zijn intrek in het Rat Verleghstadion. Tenminste tijdelijk. De Bredase hoofdklasser speelt op 23 september in het stadion van grote buur NAC de bekerwedstrijd tegen Barendrecht.

Baronie kon vanwege het aanvangstijdstip (20.00 uur) niet op het eigen hoofdveld spelen, dat heeft namelijk geen lichtinstallatie. "En de wedstrijd verplaatsen naar vijf uur was geen optie", vertelt Willem Hartmans van Baronie. "Dat stuitte bij beide selecties op weerstand. Spelers moeten dan toch weer een middag vrij nemen."

De hoofdklasser informeerde nog even naar een mobiele lichtinstallatie voor het eigen onderkomen, maar kwam al snel tot de conclusie dat dit te kostbaar was. "Als je tegen een betaald voetbalclub speelt, verdien je dat wel terug met de recette. We verwachten echter net zoveel toeschouwers als normaal op een zondagmiddag."

NAC bood als goede buur uitkomst en stelde het stadion ter beschikking aan Baronie. Het maakt dat de wedstrijd ook voor Baronie een primeur is. Nog nooit weken de Baronnen uit naar het NAC-stadion. Hartman: "Behalve als we tegen elkaar geloot hadden voor de beker, hebben we daar nooit gespeeld. Dit is een goede oplossing. Voor ons is het belangrijk dat we op een goede manier de derde ronde bereiken."

Dezelfde avond speelt NAC een uitwedstrijd (!) voor de beker. De Bredanaars gaan op bezoek bij Willem II.