Baronie laat kans schieten

Voetbal

Helmond - Tot zondag deelden Baronie en Dijkse Boys de koppositie in de hoofdklasse B met 13 punten.

Voor beide ploegen was er dus de kans om zicht los te schudden van de concurrent. Maar met een gelijkspel kwamen Baronie en Dijkse Boys niet verder dan één punt en eindigende wederom samen aan kop in de competitie. Zondag 11 oktober speelde Baronie in het uitduel tegen Dijkse Boy gelijk met 1-1.

De wedstrijd begon meteen in hoog tempo. En al na 5 minuten spelen kwam Baronie op achterstand. Guido van Sant misrekende zich en Patrick Ax zette de 1-0 op zijn naam. Halverwege de eerste helft trok Baronie de wedstrijd langzaam naar zich toe. Zoals gebruikelijk creëerde de Bredase ploeg verschillende kansen, maar bleven treffers uit. En dus gingen de baronnen met achterstand de kleedkamer in.

De tweede helft pakte gunstiger uit voor Baronie. Een pass van Casper van Elsäcker en de goal van Mathijs Hage brachten Baronie weer op gelijke hoogte. Er volgde nog enkele kansen voor de Bredase ploeg en halverwege de tweede helft ging ook het tempo van de wedstrijd weer omhoog. Maar er volgde geen treffers en de wedstrijd eindigde volgens Peter Maas in een terecht gelijkspel. “Wel jammer dat er een aantal gele kaarten zijn getrokken. Voor Baronie vooral in de tweede helft."

De trainer van de Bredase ploeg was niet helemaal tevreden, maar toch hebben de baronnen volgens hem het maximale uit de wedstrijd gehaald. “Er waren hier en daar ook wel wat overtredingen die naar strafschoppen roken, maar deze zijn gek genoeg niet gegeven”, stelde de bevlogen coach.

Volgende week ontvangt Baronie de nummer 11 van de competitie. Ondanks de positie van Schijndel waarschuwt Maas voor deze ploeg.

Dijkse Boys – Baronie 1-1
1-0 Patrick Ax
1-1 Mathijs Hage