Baronie wacht strijd om koppositie

Voetbal

BREDA – Baronie moet zondag flink aan de bak tegen mede koploper in de hoofdklasse B. De zondagamateurs treden dan aan tegen de Dijkse Boys uit Helmond waar al 2 keer eerder tegen werd gespeeld. “Als je kijkt naar de breedte van hun selectie dan valt de krachtsverhouding in hun voordeel.”

In het verleden verloor Baronie een keer van de Helmonders en pakte een keer de winst. Trainer Peter Maas benadert de wedstrijd niet anders dan normaal. “Elke zondag is belangrijk en is een graadmeter. De voorbereiding is dan ook het zelfde, want we kijken vooral naar eigen kunnen.”

Maas zegt dat zijn groep wisselvallig presteert en dat het daarom niet te zeggen is welke kant het op zal gaan. “De tegenstander is lastig. Je weet nooit in welke opstelling ze spelen. Ze hebben bijna elke positie dubbel bezet en kunnen op veel verschillende posities variëren.”

De trainer van Baronie ziet het liefst zijn elftal zijn eigen spelletje spelen. Hij hoopt zo de Dijkse Boys te bestrijden. “Tegen zo’n team moet je niet aan passen. Je eigen kwaliteiten zijn belangrijker. Als wij het vrij goed doen, komen zij niet de verf. Maar het blijft moeilijk inschatten.”