Baronie won met 1-0 van UDI'19. foto Gert-Jan van Linschoten

Ook Baronie door naar achtste finale KNVB-beker

Voetbal

BREDA - Na NAC heeft ook Baronie zich geplaatst voor de achtste finale van de KNVB-beker. de Baronnen wonnen in het Rat Verleghstadion met de kleinst mogelijke marge van Excelsior Maassluis: 1-0.

De hoofdklasse-amateurs hadden daarvoor ook nog eens een half uur extra tijd voor nodig. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel aan het eind van de eerste helft van de verlenging. Tegenstander Excelsior was tijdens de reguliere speeltijd ook enkele keren dichtbij een treffer, maar vond de Bredase doelman meerdere malen op zijn weg.

Donderdag wordt geloot voor de volgende ronde van de beker. Baronie is samen met de winnaar van Gemert - WHC (ook woensdagavond gespeeld, maar bezig met strafschoppen) de enige amateurploeg die nog in het toernooi zit.

In tegenstelling tot het bekertoernooi van vorig jaar zijn nu nog alle grote ploegen in de race. Feyenoord, PSV, AZ, FC Twente plaatsten zich eveneens. Ajax gaat donderdag op bezoek bij eerste divisionist Dordrecht. Alle kans dus op een aantrekkelijke tegenstander voor de ploeg van trainer Peter Maas.